Mini Suites AS

Farvel til tingene: Minimalismens magi

Et tankeeksperiment: Hvor mange ting trenger du for å leve et godt liv? 

Ifølge LA Times har et gjennomsnittlig amerikansk hjem 300 000 ting. De mest ihuga minimalistene klarer seg med under 50 ting. 

Det sier seg kanskje selv; har du mer plass, akkumuleres også tingene. Bøker og blomsterpotter og sko og tresleiver og kleshengere og nips og greier og duppeditter. Men hva er det du faktisk trenger for et godt liv?

Det grunnleggende: Mat, vann, ly, klær. Det nest mest grunnleggende: Glede. Komfort.

Flytter du inn i et minihus, blir du nødt til å se strengt og nøye på hver eneste ting du eier. En ekte minimalist vet at hver ting skal ha en viktig funksjon og bli brukt mye eller ofte. Tingen skal gi mening og verdi.

Hvilke ting du trenger kommer selvfølgelig helt an på hvem du er. Noen trenger et par ski, andre klarer seg fint uten. Men hvis vi skulle prøvd å tenke oss et slags minste felles multiplum? 

En kapselgarderobe: Noen basisklesplagg. En kjole eller en skjorte. Et par gode sko. Et par gode fjellsko. Klær som tåler å repareres. Fine klær til spesielle anledninger? Dropp det – selskapskjoler eller smokinger kan leies i stedet for å eies.

På kjøkkenet: En god stor kniv, en god liten kniv, en solid gryte, en stekepanne som tåler litt. En stavmikser eller blender til å trylle frem suppe, saus, smoothie. Bestikk og tallerken, kopp, glass. Et stort skjærebrett. Noe til å lage kaffe med. En klut, en kost.

På badet: En såpe, et håndkle. En liten plante.

På soverommet: To sett med sengetøy av god kvalitet, lin eller noe som varer. En leselampe.

I stua: Noen bøker du liker i hylla, resten av verdens litteratur på lesebrettet. Stearinlys. En lommelykt. En vase til blomster. Et par planter. En datamaskin til arbeid eller avslapning. Kunst.

Alt dette får plass i et Mini Suites by Fiskarhedenvillan på tretti kvadrat. Og du får mer plass til lange tanker, glede, komfort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *